LAOS

Laos is met rond de zeven miljoen inwoners één van de dunst bevolkte landen in Azië. Echt grote steden ontbreken hier. De meeste bewoners wonen op het platteland en leven van het land. Backpacken in Laos is nog niet heel lang mogelijk. Het land was namelijk lange tijd geïsoleerd van de buitenwereld. Pas sinds 1990 mogen toeristen de grens van Laos oversteken. Sindsdien is Laos snel gegroeid als populaire backpack bestemming. Vang Vieng en Luang Prabang zijn de populairste bestemmingen. Reizen naar de laatst genoemde stad kun je het beste doen met de slowboat vanaf Huay Xai doen. Deze populaire route is voor velen een van de hoogtepunten van hun reis door Laos.

Laos is vooral een land om het allemaal wat rustiger aan te doen. De sfeer is relaxt, de mensen vriendelijk en het tempo ligt in alles wat lager. Relaxen kun je al tubend doen in Vang Vieng. Relaxen doe je ook op de eilanden bij Si Phan Don, een hele leuke bestemming. De hoofdstad Vientiane is geen echt hoogtepunt, maar wel een prima tussenstop. De stad Luang Prabang daarentegen is een hoogtepunt.

In Laos kan je  (voorlopig nog) genieten van de ongerepte natuur en de authentieke dorpjes. Maar liefst tachtig procent van de bevolking leeft nog in afgelegen dorpen die nauwelijks te bereiken zijn. Een goede uitvalsbasis is  de zuidelijke stad Pakse.

Don Det

Pakse

Vientiane

Vang Vien

Luang Prabang -Pakbeng – Houay Xai