CAMBODJA

Cambodja is een leuke stop tijdens je reis door Zuidoost-Azië.  De tempels van Angkor behoren tot de mooiste van heel Azië. Deze tempels mag je niet missen.

De mensen in Cambodja zijn feller, ruwer en minder vriendelijk dan in andere landen in Zuidoost-Azië.

Cambodja kent een turbulente, droevige recente geschiedenis. In de jaren 70 van de vorige eeuw was de Rode Khmer aan de macht. De Cambodjanen waren aanvankelijk blij met de Rode Khmer, maar dat veranderde snel toen ze weren geconfronteerd met de wreedheid van het regime. In de jaren dat de Rode Khmer aan de macht was werd ongeveer een vijfde van de Cambodjaanse bevolking geëxecuteerd. In de Killing Fields en Tuol Sleng museum, hartverscheurend audio tour in het Nederlands (!), gelegen in de hoofdstad Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, leer je meer over deze treurige geschiedenis.

Niet te missen in Cambodja is het tempelcomplex van Angkor. Het complex is net buiten de stad Siem Reap gelegen. Het gigantische Angkor Wat is voor velen het hoogtepunt. In Cambodja zijn echter nog honderden andere tempels, kleinschaliger en vaak niet minder fraai en veel minder druk bezocht.

Bezoek in Cambodja ook de mooie kust, waar je een aantal leuke bestemmingen hebt, zoals de badplaats Sihanoukville. In deze populaire badplaats heerst rondom het relaxte Otres Beach een prettige sfeer.

Battambang is zeker een bezoek waard. Maak beslist een ritje met de Bamboo Train. Bezoek ook Kratie en doe een poging om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te zien.

Phnom Penh

Sihanoukville

Battambang

Siem Raep