PANAMA (2013)

Panama ligt in Midden-Amerika en grenst in het zuidoosten aan Colombia en in het  noordwesten aan Costa Rica. Wie Panama zegt, denkt gelijk aan het kanaal, dat de Grote en de Atlantische Oceaan met elkaar verbindt. Het kanaal is uniek. Een fraai staaltje techniek uit de vorige eeuw. Nog steeds in gebruik, maar er worden, nieuwe grotere sluizen aangelegd ten noorden van de huidige sluizen. Een werk met hindernissen. Achterstallige betalingen, een achterhaalde planning en oplopende kosten.

Panama is een prachtig dunbevolkt land met een overweldigende natuur. Panama stad heeft de allure en de uitstraling van een wereldstad. De upper ten woont in wolkenkrabbers die met elkaar een fraaie Sky line vormen. Het regenwoud reikt tot in de stad. Met de taxi kan je in minder dan een half uur naar de ingang van het park, vanwaar je lopend over uitgezette paden het woud kan verkennen. Het land heeft prachtige brede tropische zandstranden en paradijselijke onderwater natuur. In de binnenlanden komen ondoordringbare tropische regenwouden voor.

Panama is een strategisch belangrijk land, vandaar dat de Amerikanen zo lang het kanaal hebben beheerd en beschermd (Amerikaanse zone links en rechts van het kanaal).

Panama City

David

Las Lajas

Boquete

Panama City