AMERIKA-OOSTKUST (2009)

Miami, Everglades, Key West

In het voorjaar van 2009 vliegen we naar Miami, waar Karin op dat moment Engels studeert aan de ESF. De Everglades stonden al jaren op ons lijstje om te bezoeken. Het is een uniek natuurgebied in het zuiden van Florida. Het is niet het beste jaargetijde om de Everglades te bezoeken, rond de jaarwisseling is beter, maar dan is het in New York, waar we na Miami naar toegaan, hartje winter en veel te koud.  Van Miami rijden we met een huurauto over Highway No 1, naar Key West, via de Everglades. Key West is beroemd doordat Ernest Hemingway er woonde en werkte. Key West is het toneel van zijn romans en novelles. Hij was een gepassioneerd jager en visser. Hij adoreerde het stierenvechten.
Het leuke aan Amerika is dat je zelf kan sturen. De wegen zijn fantastisch. Je zoeft over het asfalt, met uitzicht op het uitgestrekte land. Iedereen houdt zich aan de maximum snelheid.

New York

Van Miami vliegen we naar de Big Apple, New York. Een spannende stad, die nooit slaapt. Rijk aan cultuur, door de Hollanders voor een appel en ei verkocht.
Een stad waar je urenlang zonder doel doorheen kan dwalen. Een stad om bij gelegenheid ooit eens een appartement te huren voor enkele maanden, zodat je de kans krijgt je vol te zuigen aan alles wat ze te bieden heeft. New York, de stad van de meest verafschuwde terroristisch aanslag ooit. De angstaanjagende beelden van 9/11 blijven eeuwig op je netvlies hangen. Waar ooit het World Trade Center stond wordt nu druk gewerkt aan het herstel.

Miami
National Park Everglades
Key West
Miami
New York