OEVERLOPERPAD

Eind 2009 zijn we in Maassluis begonnen aan het Oeverloperpad, wandelen langs rivieren deel 1. De route loopt aan de noordrand van Rotterdam naar Leerdam. Aan de zuidzijde van Rotterdam loopt de zogenaamde Groene Variant van het pad. Het Oeverloperpad (LAW 6-1) heeft een lengte van 232 km . In Leerdam sluit het pad aan op het Lingepad (LAW 6-2).

De route loopt door typisch Hollands landschap met molens, boerderijen en tiendewegen. Onderweg komt de wandelaar in interessante plaatsjes als  Schipluiden en Schoonhoven.

Het pad is, zoals gebruikelijk, met wit rode tekens gemarkeerd en in een gidsje, Oeverloperpad, uitgave Wandelplatform-LAW, Amersfoort,  ISBN 90-71068-47-1,  beschreven. In het voorjaar van 2011 is het Oeverloperpad samengevoegd met het Lingepad tot het Grote Rivierenpad.

 

 

 

Maassluis – Rotterdam                                                                                                           Rotterdam – Schoonhoven                                                                                                       Schoonhoven – Leerdam                                                                                                                      Groene variant

Klik hier voor de volledige kaart op Wandelnet, startpuint voor wandelend Nederland.